Σημαντικά

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χορηγοί

Επίσημοι Χορηγοί 2014-15

Ιστορία Συλλόγου

Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Το 1971 στον Άγιο Ευθύμιο στην Ευγένεια Κερατσινίου γεννιέται η ιδέα του «ΦΑΡΟΥ» από τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο Λαχάνη.
<<Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου Ο ΦΑΡΟΣ>> είναι το πλήρες όνομα του συλλόγου.

Στο γηπεδάκι που βρισκόταν δίπλα στην εκκλησία έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις τα παιδιά της γειτονιάς στο basket & στο volley.Τα επόμενα χρόνια η ομάδα απλώθηκε σε όλο το Κερατσίνι και σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται οι πρώτες αγωνιστικές επιτυχίες.
Πρώτα το αντρικό basket που τότε αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία ενιαίων πρωταθλημάτων ΑΤΤΙΚΗΣ έφτασε μέχρι την Α' Κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.
Το αντρικό τμήμα volley ξεκινώντας και εκείνο από τις μικρές κατηγορίες με παιδιά της γειτονιάς κατόρθωσε να φτάσει στην Α2 Εθνική Κατηγορία και μάλιστα να αγωνιστεί με επιτυχία για 9 ολόκληρα χρόνια σε αυτό το υψηλό επίπεδο.
Το γυναικείο τμήμα basket ξεκίνησε με μαθήτριες από το γυμνάσιο της Χαραυγής, ανέβηκε σταδιακά τις κατηγορίες και έφτασε και αυτό μέχρι και την Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του συλλόγου μας είναι ότι για 46 χρόνια έχει φιλοξενήσει πολλές γενιές αθλητών, όχι μόνο από το Κερατσίνι αλλά και από την ευρύτερη περιοχή και τις έχει γαλουχήσει με τις ευεργετικές αρχές του αθλητισμού. Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί άνθρωποι υπηρέτησαν το σύλλογο και συνέβαλαν όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, στην πορεία του.
Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους κυρίως από τα πρώτα βήματα του συλλόγου, από αυτούς δηλαδή που έβαλαν τα θεμέλια για χτιστεί το οικοδόμημα του ΦΑΡΟΥ, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε:
Από τους ανθρώπους της Διοίκησης, στον Κο Γιώργο Ζαχαράτο, που όχι μόνο διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια, αλλά αφοσιώθηκε και ταυτίστηκε με τον σύλλογο, οδηγώντας τον σε πολλές σημαντικές επιτυχίες.
Από τους αθλητές του μπάσκετ, ο Γιάννης Μπογιατζόγλου εκτός από ηγέτης της ομάδας μέσα στο γήπεδο για παραπάνω από μια δεκαετία, ήταν αυτός που μάζεψε τα αγόρια και τα κορίτσια της γειτονιάς στο γήπεδο του σχολείου της Χαραυγής, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την εξαιρετική πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, αλλά και αυτής της αντρικής ομάδας βόλεϊ.
Από τους αθλητές του βόλεϊ, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε ( αρχικά στο μπάσκετ και στη συνέχεια στο βόλεϊ) την σπουδαία καριέρα του στην ομάδα, την οδήγησε σε επιτυχίες και ανόδους και στην συνέχεια ο ίδιος έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές του βόλεϊ αλλά και ολοκλήρου του ελληνικού αθλητισμού.
Από τις αθλήτριες του μπάσκετ, η Άννα Ανδρουτσοπούλου βρέθηκε στην ομάδα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της και έμεινε σ αυτήν για μια δεκαετία μέχρι και που ανέβηκε στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Όλα αυτά τα χρόνια παρόλο που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων υψηλού επιπέδου, προτίμησε να μείνει στην ομάδα και μαζί με τις συναθλήτριες της να την ανεβάσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Αυτή την περίοδο ζούμε μια από τις όμορφες εποχές της ιστορίας μας.

Το γυναικείο μας αγωνίζεται με επιτυχία στην Α2 Εθνική κατηγορία ενώ στο ανδρικό basket τα τελευταία 6 χρόνια έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα.

Έχουμε κατακτήσει δύο κύπελλα ΕΣΚΑΝΑ, δύο πρωταθλήματα, τέσσερεις ανόδους και από την Β΄ τοπική κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. φέτος αγωνιζόμαστε στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , κάτι που για πρώτη φορά κατορθώνει μια ανδρική ομάδα της πόλης μας και μάλιστα διεκδικούμε με πολλές πιθανότητες την άνοδό μας στα σαλόνια της Α1.                                      

Πριν λίγο καιρό ζήσαμε όμως και ένα μεγάλο θαύμα.

Αποκλείοντας μεγάλες ομάδες, φτάσαμε να αγωνιστούμε στον ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κάνοντας υπερήφανη όλη την πόλη.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι μπορεί αυτές οι επιτυχίες να μας έχουν δώσει μεγάλη χαρά και να έχουν απογειώσει την διάθεσή μας αλλά ο στόχος του συλλόγου παραμένει ο ίδιος.

Θέλουμε ο σύλλογος να έχει διάρκεια και συνέχεια διατηρώντας τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που μας παρακινεί να δουλεύουμε με συνέπεια τα τμήματα υποδομής με σκοπό να δίνουμε στα νέα παιδιά όλα τα εφόδια για να γίνουν καλοί αθλητές αλλά κυρίως να διαμορφώνουν σωστά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο 2016-17 λειτουργούν συνολικά δεκαοκτώ (18) τμήματα καλαθοσφαίρισης τα οποία φιλοξενούν παραπάνω από 300 αγόρια και κορίτσια που γυμνάζονται από 11 προπονητές, οι περισσότεροι από αυτούς, εκτός από την εμπειρία τους στο άθλημα, είναι απόφοιτοι των Τ.Ε.Φ.Α.

Αυτά τα παιδιά μας κάνουν αισιόδοξους ότι και στο μέλλον θα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε χαρές και επιτυχίες.